Geriatrie Fysiotherapie
Weibuorren 14 9247BB Ureterp Tel:0512-302256

Fysiotherapie Ureterp

Wij zijn een eerstelijnspraktijk voor fysiotherapie gevestigd in een karakteristieke voormalige boerderij aan de weibuorren in Ureterp, daarnaast hebben we ook een vestiging in Drachtstercompagnie. U kunt bij ons terecht voor verschillende specialisaties, waaronder: sportfysiotherapie, dry needling, (lymf)tapen en manuele therapie. Mocht u zich willen aanmelden of heeft u vragen of opmerkingen maakt u dan gebruik van het contactformulier. Volg ons ook op facebook!

Geriatrie fysiotherapie

Naarmate je ouder wordt, is de kans groter dat je klachten krijgt of minder mobiel bent. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Vaker last van gewrichten en spieren, kracht afname in het lichaam en het valrisico neemt toe… Voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met meervoudige of complexe gezondheidsproblemen, is er geriatrie fysiotherapie (fysiotherapie gericht op ouderen).

De geriatriefysiotherapeut heeft kennis van ouderdomsziekten en heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, kwetsbaarheid, ongevallen met als gevolg een (heup)fractuur. Met geriatrie fysiotherapie kun je je lichamelijk functioneren verbeteren en verdere achteruitgang voorkomen. Je klachten verminderen, meer vertrouwen in je lichaam en zo het dagelijks leven makkelijker maken is een belangrijk onderdeel!

Geriatrie fysiotherapie:
– Zorg voor preventie, adviseren en begeleiding
– (Thuis) begeleiding na ziekenhuis- of revalidatie-opname
– Herstel na een beroerte
– Dementie
– Osteoporose (botontkalking)
– Artrose (slijtage)
– Hartproblemen
– Valpreventie
– Advies bij (loop)hulpmiddelen